Ако се чудите какво да приготвите на малчуганите и тази сутрин за закуска, в днешната рецепта сме ви подготвили отговора под формата на солени кексчета, които да зарадват и най-малките членове на вашето семейство!
Рецептата е подходяща и за всички, които искат да хапнат нещо прясно и домашно, като бързо допълнение към сутрешния чай или кафе. Тайната съставка тук е ронената чубрица, която добавяме към тестото със сиренето за още по-наситен аромат. В тази рецепта използваме био сирене, извара и кисело мляко „Рукатка“.
Необходими продукти:
- 2,5 ч. чаши пресято бяло брашно
- 1 пакетче бакпулвер
- 0,5 ч. чаша натрошено био сирене „Рукатка“
- 200 г био извара „Рукатка“
- 2 яйца
- 3/4 ч. чаша олио
- 1,5 ч. чаша био кисело мляко „Рукатка“
- 3-4 щипки ронена чубрица
- 2 ч.л. сол
Начин на приготвяне:
Пресейте брашното, добавате бакпулвера и разбъркайте. В друг съд натрошете сиренето, прибавете изварата и ги смесете със сухите съставки.
В отделна купа леко разбийте яйцата с вилица, заедно с олиото – трябва да се получи бяла кремава смес. След това изсипете киселото мляко в сместа и разбъркайте. Добавете сместа в купата с брашното и с вилица разбъркайте няколко пъти. Изсипете в малки форми за мъфини, които са предварително намазани с масло и поръсени с брашно. Изпечете в предварително загрята до 200 С фурна за около 25 минути или докато кексчетата станат златисти. Можете да проверите тестото с клечка - при изваждането трябва да остане идеално суха. Изчакайте да изстинат добре във формите и накрая извадете. Съхравяйте в плътно затворена кутия до 2-3 дни.
Ако рецептата за солени кексчета ви е харесала, споделете я с приятели и близки, за които също би представлявала интерес.
Последвайте ни и в Instagram и Facebook или се абонирайте за бюлетина ни, за да сте информирани за най-интригуващите рецепти и новости около Рукатка.
Коментирането на тази статия е ограничено