Добро утро, мили хора!
Любовта ни е необходима всеки ден.
Ето защо този месец сме си поставили за цел да пишем повече за нейното сладко споделяне.
Кои са най-сладките начини да споделим любов?
Днес в #РецептиСРукатка ви показваме една фина рецепта за трюфели/близалки червено кадифе (Red Velvet Cake Pops), в които възрастните ще се влюбят не по-малко от децата. В рецептата Андреа от @andyscookies.bulgaria използва нашето био кисело мляко.
Гарантираме ви, че вкусът им ще разтопи сърцата на любимите хора, а ароматът ще озари и най-начумерените лица със сияеща усмивка.
Необходими Продукти:
За крема:
- 150 г крема сирене
- 60 г
- био кисело мляко "Рукатка"40 г пудра захар
- 1 ч.л. ванилов екстракт (може и друг екстракт или ликьор)
- 200 г течна животинска сметана (поне 30% масленост)
За останалата част и декорацията:
- Блат за торта/кекс (какъвто имате/направите)
- Шоколад (какъвто ви харесва)
- Захарни пръчици
- Ядки (нарязан шам фъстък, бадеми, лещници, т.н.)
- Сушени плодове (кокос, малини, червени боровинки, т.н.)
Начин на приготвяне:
Крема:
Всички продукти за крема се разбиват докато станат пухкави (може с миксер, или на ръка).
За останалата част и декорацията:
За да направите сместа ви трябва 4:1 блат:крем (ако имате 400г. блат, използвайте 100г крем). Измерете ги отделно, ако не искате да използвате кантар може и на око.
Натрошете блата на много фини трохи (на ръка или с чопър). Добавете крема и сместе докато се оформи топка тесто. За да видите дали има достатъчно крем, вземете едно парче от сместа и го направете на топче (ако не падат трохи и топчето е гладко, значи има достатъчно крем).
Има два варианта да ги оформите: може направите топчета, или да сложите тестото между 2 листа хартия за печене и да го разточите на 2-3 см дебелина. Сложете тестото в хладилника за да се втърди за около 30 мин и след това оформете в топчета, сърца, цветя, звезди. Приберете ги обратно в хладилника за 10 минути.
Може да декорирате формите сега, или първо да сложите дръжки за сладолед за да станат близалки. Ако ще използвате клечки, прободете сладките с нож за да може да ги поставите по-лесно после. Разтопете шоколада, топнете клечката за сладолед в малко от шоколада и после ги поставете в сладките. Така клечката ще залепне добре за сладката. Слоьете ги обратно в хладилник, за 15 минути, за да се стегне шоколада.
Декорирайте с разтопен шоколад и захарни пръчици. Когато всичко е готово, оставете трюфелите/близалките в хладилника за поне 20 минути преди консумиране.
Може да се съхранят в хладилника до 5 дни в затворена кутия.
Ако имате останал крем, може да се съхрани в хладилника до 5 дни в кутия или буркан.
Ако рецептата за трюфели ви е харесала, споделете я с приятели и близки, за които също би представлявала интерес. Последвайте ни и в Instagram и Facebook или се абонирайте за бюлетина ни, за да сте информирани за най-интригуващите рецепти и новости около Рукатка.
Коментирането на тази статия е ограничено